Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

15. 01. 2017. 16:07 >> 15:51
5

TVCG U POSJETI

Kako žive Kinezi koji grade autoput

Kineska kompanija CBRC koja gradi prioritetnu dionicu autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, dovela je u Crnu Goru 1.000 svojih radnika. Crnogorska javnost, uglavnom, zna o njihovom radnom angažovanju, a kako Kinezi žive malo je poznato. Ekipa TVCG posjetila je jedno od četiri kineska naselja u Crnoj Gori i evo šta je zabilježila.

"U kampu imam udoban smještaj i sve sadržaje ta rekreaciju. Imamo odličnu saradnju sa lokalnim stanovništvom. Izgradili smo 18 km dug vodovod za naše potrebe, a vodu koriste i mještani ovog bezvodnog kraja. Pomažemo popravku seoskih puteva i škole, a novčano smo pomogli i liječenje jednog dječaka. ljetos smo obnovili kuću stradalu u požaru. Uvijek smo spremni da pomognemo" kaže direktor sekcije 2 Miao Jang Da.  

Uglavnom se hrane jelima iz kineske kuhinje, ali nerijetko spremaju i tradicionalna crnogorska jela. Sami uzgajaju i povrće. 

Na proljeće iz Kine stižu novi radnici.

Pogledajte prilog Milana Šćekića. 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније