Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

17. 01. 2017. 08:30   >>  08:07 5

VANDALI U TIVTU

Kradu odjeću iz kontejnera Crvenog krsta

Opštinska organizacija Crvenog krsta primorana je da skloni kontejner za prikupljanje polovne odjeće ispred svojih prostorija na Seljanovu.

 

Sekretar OO Crvenog krsta Duško Božović kaže da je kontejner postavljen u maju 2015. godine, a od tada su ga kradljivci više puta obijali, zadnji put krajem prošle godine.

“Prinuđeni smo da sklonimo kontejner, koji smo do sada četiri puta, poslije svakog obijanja, popravljali. Šteta je da se kontejner i dalje uništava, pa ćemo ga skloniti dok se ne pronađe lokacija na kojoj bi bio zaštićen”, kazao je Božović.

Na udaru kradljivaca je i kontejner u blizini autobuskog stajališta u centru grada, iz koga se roba odnosi i usred bijela dana.

“Građani se ne usuđuju da reaguju jer im vandali prijete, a i policiji je teško da reaguje. Mi smo svaki slučaj obijanja i krađe prijavili, ali pripadnici policije mogu reagovati samo u trenutku kada pojedinca zateknu na djelu”, kazao je Božović.

On podsjeća da su neodgovorne osobe u kontejner kod autobuskog stajališta ubacivale vodu, meso i smeće, te da ima indicija da se ukradena roba prodaje na pijaci u Tuzima. Namjera opštine i Crvenog krsta bila je da se postavljanjem kontejnera osavremeni način prikupljanja polovne garderobe i da se građanima omogući da doniraju i vikendom i mimo radnog vremena opštinske organizacije, što se pokazalo opravdanim.

Nažalost, vandali i kradljivci doveli su do sklanjanja jednog kontejnera, pa će se na postavljanje novih, što je bila prvobitna ideja, u Donjoj Lastvi, Gradiošnici i Krtolima, morati sačekati.

Tokom prošle godine Crveni krst je prikupio blizu 1.000 kilograma polovne odjeće i obuće, koja je mimo podjele u Tivtu i Boki, distribuirana opštinama na sjeveru Crne Gore i kolektivnom centru na Koniku.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније