Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

17. 01. 2017. 10:08 >> 09:44

HUMANI LOVCI

Prihranili divljač u nikšićkom lovištu

Za vrijeme najhladnijih januarskih dana, kada je živa u termometru bila duboko u minusu i ispod -20 stepeni, nikšićki lovci su boravili u lovištu, ali ne da bi lovili, već da bi prihranili divljač.

“Nikšićki lovci, svjesni da savremeno lovstvo od njih traži brigu o divljači i da je ta briga najviše potrebna za vrijeme loših vremenskih uslova, ekstremno niskih temperatura i visokog sniježnog prekrivača, kada je prirodna hrana teško dostupna, i ove zime su na cijeloj površini lovišta organizovali akcije prihrane divljači. Hranilice su dopunjene sijenom, iznije su kukuruz i drugu hranu za divljač“, izjavio je predsjednik te lovačke organizacije Radomir Lale Nikolić.

On je zahvalio svima koji su se odazvali na poziv za akciju dopunske ishrane i zbrinjavanja divljači u zimskim uslovima.

“Ovakve akcije sastavni su dio gazdovanja. Hrana se priprema u ljeto i jesen i redovno iznosi u zimskom periodu i izlaže divljači u hranilicama. Za krupnu divljač iznosimo i so”, dodaje Lale Nikolić.

Prirodni ambijent na području lovišta "Nikšić" uslovio je postojanje raznovrsnih staništa u kojem su dobre uslove za život i razvoj našle mnoge  životinjske vrste.

U ovom najvećem po površini lovištu, svoja staništa našle su mnoge životinjske vrste, od lovnih  medvjed, divokoze, srne, divlje svinje, vukovi, zečevi, jarebice kamenjarke i mnoge druge. Tu se privremeno zaustave i borave mnoge migratorne lovne, ali i one strogo zaštičene vrste.

Za sve njih, bez izuzetka, brine već decenijama, najbrojnije udruženje lovaca - Lovačka organizacija "Dr Zoran Kesler" iz Nikšića koja broji oko 1.000 članova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније