Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

17. 01. 2017. 20:58 >> 20:34

NUHODŽIĆ - MOČNIK

Izuzetna saradnja CG i SLO policije

Komunikacija i saradnja policija Crne Gore i Slovenije je izuzetno dobra, ocijenjeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i slovenačkog ambasadora Mitje Močnika, što je u skladu sa ukupnom, tradicionalno dobrom saradnjom dvije zemlje.

Zahvaljujući na slovenačkoj podršci izradi Šengenskog akcionog plana (ŠAP) za koji je Ministarstvo dobilo pozitivno mišljenje Evropske komisije, Nuhodžić je kazao kako vjeruje da podrška neće izostati ni tokom njegove implementacije, nakon usvajanja na Vladi Crne Gore. 

"Crna Gora i Republika Slovenija bilateralno uspješno sarađuju, kako na planu razvojne pomoći i brojnih IPA projekata, tako i u oblasti vanrednih situacija. Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Slovenije o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa potpisan je u Ljubljani, a saradnja se odvija i u okviru Jadransko-jonske Inicijative i Inicijative za pripremljenost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi (DPPI SEE)", navodi se u saopštenju.

Močnik je, kako se navodi, istakao izuzetno dobru saradnju policija dvije zemlje, koja se, između ostalog, ogleda i u kontinuiranoj saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice Republike Slovenije kroz borbu protiv terorizma, kao i kroz specijalističke obuke policijskih službenika Crne Gore, zainteresovanih za odlazak u mirovne misije.

"Dosadašnja ekspertska podrška, kao i aktivna uloga ambasade Slovenije u Crnoj Gori u dijelu evropskih i evroatlantskih integracija, vrlo je značajna za Crnu Goru", ocijenio je Nuhodžić. On vjeruje da će slovenački eksperti i u narednom periodu značajno podržavati proces evropskih integracija, naročito u dijelu ispunjavanja obaveza koje proističu iz pregovaračkog poglavlja 24.

Crna Gora i Slovenija, kao prijateljske zemlje, bez dileme će i dalje raditi na unaprjeđivanju saradnje, zaključeno je na sastanku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније