Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

18. 01. 2017. 12:44 >> 12:20
4

ŽENE DNP-A

Ustavni sud da ocijeni smanjene naknada

Asocijacija žena Demokratske narodne partije (DNP) podnijela je danas Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti odredbi Zakona o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj i dječjoj žaštiti kojima su smanjene naknade majkama sa troje i vise djece.


Kako je saopšteno iz DNP-a, u toj partiji smatraju da je smanjenje naknada urađeno u suprotnosti sa Ustavom, jer je propisano da će se primjenjivati retroaktivno na majke koje su već ostvarile to pravo, "što je suprotno i pravilima evropskog prava i principu pravne sigurnosti kao jednom od najvažnijih".

"Jednom stečeno pravo je zagarantovano i jemči se najvišim pravnim aktima, a u Crnoj Gori, koja je formalno kandidat za ulazak u Evropsku uniju, to pravo se ukida i to na potpuno neustavan način", navodi se u saopštenju.

Iz DNP-sa su kazali da podnošenjem te inicijative žele da isprave nepravdu koju je, kako su naveli, aktuelna vlast uradila prema majkama, i to samo par mjeseci nakon izbora.

"Ovo smanjenje nije samo velika nepravda prema majkama, već i najava da su moguća ukidanja i smanjenja raznih drugih prava, što treba da zabrine sve građane Crne Gore, jer neodgovorna ekonomska i svaka druga politika koju vlast sprovodi sigurnim korakom vodi Crnu Goru u finansijski i drugi kolaps", upozorili su iz DNP-a.

Prema njihovim riječima, nedopustivo je da prvi na udaru u uštedama u budžetu budu majke, ako se zna da postoji višemilionski nenaplaćeni poreski dug koji se toleriše biznismenima koji su bliski vrhu režima.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније