Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

18. 01. 2017. 18:14   >>  17:51

U TOKU KAMPANJE

ASK: Kontrolisati zapošljavanje u Nikšiću

Plan kontrole i nadzora kampanje za izbor odbornika u Skupštini opštini Nikšić neophodno je dopuniti aktivnostima koje se odnose na nadzor na terenu sa naglaskom na kontrolu zapošljavanja, ocijenjeno je na sjednici Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

U saopštenju predsjednice Savjeta, Goranke Vučinič, navodi se da se Savjet ASK-a na današnjoj sjednici upoznao sa Planom kontrole i nadzora u toku kampanje za izbor odbornika u Skupštini opštini Nikšić, koji su zakazani za 12. mart ove godine.

“Konstatovano je da je Plan neophodno dopuniti aktivnostima koje se odnose na sprovođenje nadzora na terenu svih obveznika primjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, sa naglaskom na kontrolu zapošljavanja”, rekla je Vučinić. 

Kako je podsjetila, Plan kontrole i nadzora je donesen u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kao i na osnovu Pravilnika o načinu vršenja kontrole političkih subjekata i kontrole i nadzora tokom izborne kampanje.

“I pored detaljnog opisa i tumačenja obaveza propisanih Zakonom, sadrži i kalendar aktivnosti propisanih Zakonom, sa rokovima za njihovo ispunjavanje”, pojasnila je Vučinić.

Ona je rekla da dokument, pored tumačenja zakonskih odredbi, sadrži uputstvo za obveznike Zakona o ispunjavanju propisanih obaveza i postavljenih zabrana, kao i aktivnosti koje će sprovoditi ASK u cilju kontrole finansiranja izborne kampanje, odnosno sprovođenja Zakona. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније