Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Biljana Rovčanin, TVCG

18. 01. 2017. 20:02 >> 21:00
2

U MINISTARSTVU ISTIČU

Naknade manje uprkos prigovorima

Januarske nadoknade majkama troje i više djece biće umanjenje bez obzira na izjave žena koje su Centri za socijalni rad počeli da uzimaju, kako bi pravno formalizovali smanjenje nadokanada, koje je predviđeno budžetom za ovu godinu, saopšteno je TVCG iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. U Ministarstvu kažu da majke imaju pravo da se žale, ali da žalba ne odgađa izvršenje rješenja.

U podgoričkom Centru za socijalni rad od 353 majke koje su danas bile pozvane da se izjasne o smanjenju nadoknada, do 15 sati odazvalo se njih 275.

Dio njih, za Dnevnik TVCG, kažu da nijesu dale saglasnost za umanjenje.

Međutim, u Ministarstvu kažu da im to neće mnogo pomoći.

"Bez obzira na njihova izjašnjenja, po Zakonu o socijalnoj zaštiti koji je izmijenjen u decembru 2016, naknade će biti smanjenje. Umanjenje nadoknade majke će dobiti u februaru, kada bude isplata za januar", kazala je za TVCG portparolka Ministarstva rada i socijalnog staranja, Lela Vuković.

U Ministarstvu kažu da majke imaju pravo da se žale.

"Mogu da se žale drugostepenom organu, a to je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u zakonskom roku, ali žalba ne odgađa izvršenje rješenja", istakla je Vuković.

Nadoknade po rođenju troje i više djece prima skoro 22 hiljade majki, a zahvaljujući umanjenju od 48 do 72 eura, država će, kažu u Ministarastvu, na godišnjem nivou uštedjeti 15 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније