Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

20. 01. 2017. 15:53   >>  15:38

ŠEHOVIĆ - UEHARA

Dalje proširivati saradnju u obrazovanju

Crna Gora i Sjedinjenje Američke Države nastaviće čvrstu saradnju u obrazovanju i raditi na njenom daljem proširenju, kako u oblasti razmjene učenika i studenata, tako i kada je riječ o obrazovnoj infrastrukturi, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića s ambasadorkom SAD u Crnoj Gori, Margaret En Ueharom.

Kako navode iz Ministarstva prosvjete, razgovarano je i o Memorandumu o razumijevanju između dvije vlade o Fulbrajt programu akademske razmjene, koji je u finalnoj fazi usaglašavanja.

"Memorandum je izuzetno značajan za Crnu Goru, imajući u vidu da će unaprijediti kvalitet akademskog osoblja i studenata kroz razmjenu, a istovremeno ojačati saradnju u oblasti projekata", navodi se u saopštenju.

Ističu da je Šehović inicirao razmatranje načina na koje dvije vlade mogu pomoći da se unaprijede mogućnosti za školovanje crnogorskih studenata u Americi, s obzirom, kako navode, na sve veći broj mladih iz naše zemlje zainteresovanih za studiranje u SAD.

Uehara je istakla privatno-javna partnerstva kao jedan od važnih modela saradnje u obrazovanju.

Šehović je izložio prioritete Ministarstva prosvjete za 2017. godinu, a dogovoreno je i da, pored već planiranih aktivnosti, Ministarstvo predloži određeni broj kratkoročnih projekata za saradnju s Ambasadom.

Takođe, Šehović izrazio je zadovoljstvo rezultatima dosadašnjih zajedničkih aktivnosti i saradnje u oblasti prosvjete, kao i uvjerenje da će oni biti unapređivani i u predstojećem periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније