Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 01. 2017. 12:25   >>  12:01

SINDIKAT MEDIJA

Novinari da budu solidarni

Sindikat medija Crne Gore apelovao je na solidarnost među crnogorskim novinarima i zaposlenima u medijima.

Povodom Dana novinara Crne Gore, iz Sindikata medija ocjenjuju da je stanje u u većini crnogorskih medija daleko od onoga čemu "SMCG teži, a da bi se popravilo potrebno je zajednično djelovanje".

"Zbog toga, uoči Dana novinara Crne Gore, apelujemo na solidarnost među zaposlenima u medijima i poručujemo im da ne okreći glavu od problema koje imaju ljudi koji rade sa njima, te da ih ne ostavljaju same", navode iz Sindikata medija.

Pozvali su na udruživanje, osnivanje sindikata kako bi udruženi uticali na uslove u kojima rade.

"Ako nijeste saglasni sa zahtjevima nadređenih i njihovim viđenjem novinarstva, kažite im to. Ako ne ukažete na problem on se nikad neće riješiti", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je u proteklih tri godine ugašeno  725 radnih mjesta u medijima.

"Mediji se gase i ratuju između sebe, na Kodeks novinara se malo ko osvrće i po svim parametrima situacija je iz godine u godinu sve gora. Po pitanju bezbjednosti novinara se, takođe, ništa ne mjenja. Zbog toga je SMCG dio regionalnog projekta koji se bavi slobodom medija i bezbjednošću novinara. U okviru tog projekta je nedavno predstavljen sajt www.safejournalists.net koji sadrži bazu napada unazad tri godine i ovom prilikom molimo zaposlene u medijima da na taj način prijavljuju slučajeve napada i uznemiravanja kojima su izloženi zbog posla kojim se bave", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније