Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

23. 01. 2017. 11:28 >> 12:59
2

SMJENE U POLICIJI

Baković umjesto Pavićevića, odlazi i Stojković

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Enis Baković novi je šef Sektora kriminalističke policije, potvrđeno je iz Uprave policije. Sa mjesta šefa kriminalistike u podgoričkoj policiji odlazi Siniša Stojković koga će zamijeniti načelnik CB Podgorica Jovica Rečević. Jutros smijenjeni i rukovodilac barske Kriminalističke policije Ekan Jasavić i komandir Goran Jokić.

 

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović postavili su dosadašnjeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Enisa Bakovića za pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije, dok će poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata obavljati Dragan Blagojević, dosadašnji komandant Posebne jedinice policije, saopšteno je iz UP.

Baković i Blagojević će te poslove obavljati do završetka konkursa za izbor pomoćnika direktora Uprave policije za ta dva Sektora, a koji će biti raspisan u narednom periodu.

Baković i Blagojević će zamijeniti  Milovana Pavićevića I Predraga Ašanina, koji su podnijeli ostavke.

Na mjesto komandanta Posebne jedinice policije postavljen je Veselin Magovčević, dosadašnji načelnik Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić.

“Osim navedenog, kadrovske promjene izvršene su i na nivou Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Kotor. Novi načelnik CB Bar je Drago Spičanović, dosadašnji šef Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, dok je novi načelnik OB Kotor Marko Radusinović, dosadašnji viši policijski inspektor u Odsjeku za bezbjednost drumskog saobraćaja – Sektor policije opšte nadležnosti. Miloš Radulović i Igor Popović, koji su do sada bili načelnici CB Bar i OB Kotor, obavljaće druge poslove i zadatke u okviru policije”, navodi se u saopštenju.

Takođe, sa mjesta šefa Stanice kriminalističke policije CB Podgorica smijenjen je Siniša Stojković. Do određivanja novog šefa ove Stanice navedene poslove i zadatke preuzeće načelnik CB Podgorica Jovica Rečević.

“Borba protiv organizovanog kriminala zahtijeva određene reforme u organizacionom smislu kao i osnaživanje kadrovskih potencijala. Dinamiku postizanja rezultata u ovoj oblasti pratiće u narednom periodu i kadrovske promjene u okviru policije”, navodi se u saopštenju.

Ko je Enis Baković

Enis Baković, diplomirani pravnik, je rad u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici kao pripravnik započeo 2004. godine. Nakon polaganja pravosudnog ispita, zasnovao je radni odnos kao stručni saradnik kod Osnovnog državnog tužioca u Podgorici. U junu 2009. godine, odlukom Tužilačkog savjeta, imenovan je na funkciju zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, sa mandatom od tri godine. U julu 2012. godine ponovo je imenovan na istu funkciju, kada mu je funkcija postala stalna. U januaru 2016. godine izabran je na stalnu funkciju državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Baković je, u cilju stručnog usavršavanja, pohađao niz seminara i obuka, od kojih izdvajamo studijsku posjedu SAD-u u januaru 2015. godine, kao stipendiste Stejt Dipartmenta, na programu IVLP, na temu „Vladavina prava i međunarodni kriminal“.  

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније