Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

25. 01. 2017. 08:26   >>  08:06 1

PERCEPCIJA KORUPCIJE

CG pala za tri mjesta

Crna Gora pala je za tri mjesta u istraživanju Indeksa percepcije korupcije (CPI) za 2016. godinu, koje sprovodi globalna organizacija Transparency International.


Prema tom istraživanju Crna Gora je rangirana kao 64. na listi od od 176 zemalja, dok je prošle godine zauzimala 61. mjesto.

Crnogorski indeks percepcije korupcije je nominalno veći za jedan bod nego prošle godine, ali su druge zemlje ostvarile znatno veći napredak, pa je zato Crna Gora rangirana niže na ljestvici korupcije.

Iz MANS-a su saopštilida nijesu iznenađeni pogoršanjem rezultata Crne Gore, jer još uvijek, kako navode, "nema ozbiljnijih konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije, a ključne institucije su pod političkom kontrolom".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније