Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 06. 2013. 15:30 >> 15:36
5

300.000 za CPC

Mugoša: Uslov SDP-a politički motivisan

Zahtjev SDP-a da se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC), uz parcelu na Malom brdu, za gradnju hrama iz gradskog budžeta opredijeli 300.000 eura, za gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu je politički motivisan.

Mugoša je, na današnjem presu, istakao da je zahtjev SDP-a "politički motivisan", navodeći da u prijedlogu odluke o dodjeli parcele CPC-u "nema manjkavosti". On je rekao i da nije prvi put da su predstavnici SDP-a zatečeni.

Naime, SDP je juče uslovio podršku Mugošinom predlogu amandmanima da se CPC-u u naredne tri godine dodijeli ukupno 300.000 eura za gradnju vjerskog objekt, poručujući da u materijalu koji grad šalje nema nikakve manjkavosti.

Navodeći da nijednoj vjerskoj zajednici prostornim planom nije unaprijed obećano zemljište, prvi čovjek Podgorice je rekao da je gradu važno da se "napravi saobraćajnica sredinom Malog brda na koju treba da se nadoveže vjerski objekat".

"Prema tome, to je smisao i svrha naše odluke. Ima informacije i da se o tome raspravljalo u kontekstu da li to odgovara ili ne odgovara nekoj vjerskoj zajednici. Mitropolija Crnogorsko-primorska je imala zahtjeve za 16 lokacija. Nije to od juče. Nijesmo to htjeli baš da politizujemo, niti da stavljamo pred predsjedničke ili parlamentarne izbore", tvrdi podgorički gradonačelnik.

Govoreći o mogućnosti održavanja prijevremenih lokalnih izbora u Podgorici, Mugoša je rekao da će oni biti održani kad im je i vrijeme, odnosno na proljeće 2014. jer Skupština funkcionše kako treba. Mugoša je negirao da Grad duguje za poreze i doprinose, jer ih izmiruje na vrijeme.

On je rekao da se nada kako će uskoro početi izgradnja bazena u sklopu kompleksa “Čelebić” u Donjoj Gorici, gdje će biti izgrađena međunarodna škola i vrtić, koji bi trebalo da na jesen počnu sa radom.

"Intezivno se radi na tome da se u parku u Tološima otvori bazen i nadam se da ćemo, kad dobijemo saglasnost Vlade, pored bazena u blizini hotela Podgorice graditi još jedan", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније