Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 06. 2013. 16:30 >> 16:30
1

PODACI SA SAJTA

Ministarstvo: Gvozdenović rekao istinu

Izjava ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, da je Crna Gora jedina turistička destinacija na Mediteranu i jedna od rijetkih u svijetu, koja je i za vrijeme ekonomske i finansijske krize nastavila da bilježi rast, zasnovana je na podacima sa zvaničnog sajta Svjetskog Savjeta za turizam i putovanja, navodi se u reagovanju tog resora.

Ministarstvo je reagovalo na ocjene "Istinomjera", koji je naveo da je ministar Gvozdenović govorio neistinu kada je saopštio da je Crna Gora jedina turistička destinacija na Mediteranu i jedna od rijetkih u svijetu, koja je i za vrijeme ekonomske i finansijske krize nastavila da bilježi rast.

„Podaci koje je ministar Gvozdenović iznio u javnost su preuzeti sa zvaničnog veb sajta Svjetskog Savjeta za turizam i putovanja i odnose se na period od 2009. godine do današnjeg dana, u šta se možete uvjeriti uvidom u podatke WTTC-a“, navodi se u reagovanju iz Gvozdenovićevog kabineta.

 Crna Gora od 2009. godine konstantno bilježi rast udjela turizma i putovanja u bruto društvenom proizvodu.

„Prema istraživanju WTTC-a Crna Gora će u periodu od 2013. – 2023. godini biti druga nabrže rastuća turistička zemlja u svijetu, sa aspekta prognoziranog rasta udjela turizma u ukupnom društvenom proizvodu, rasta investicija i rasta zaposlenosti u ovoj privrednoj grani“, poručuju iz Ministrstva održivog razvoja i turizma.

U tom resoru navode, pozivajući se na podatke WTTC, da su Albanija, Hrvatska, Malta od 2009. do 2011. zabilježile smanjenje udjela turizma i putovanja u BDT-u.

„ U Hrvatskoj ukupan doprinos turizma u putovanja u BDP-u u 2009. godini je bio negativan i iznosio -16 odsto, 2010. je iznosio 5 odsto, a u 2011. je bio zabilježen pad od -2,5 odsto. Malta je 2009. godine imala negativan ukupni udio turizma i putovanja u BDP-u u iznosu od – 10,6 odsto, da bi naredne dvije godine bio u plusu, pa u 2012. ponovo evidentiran pad i to na -0,5 odsto“, poručuju iz Ministarstva pozivajući se na podat sa sajta WTTC-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније