Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

26. 01. 2017. 16:55   >>  16:31

SAVEZ SINDIKATA CG

Traže odmrzavanje socijalnog dijaloga

Predstavnici Saveza sindikata (SSCG) traže da socijalni dijalog u Crnoj Gori bude 'odmrznut', s obzirom na zastoj u kolektivnom pregovaranju i tripartitizmu, saopštili su iz te radničke asocijacije.

"Imajući u vidu činjenicu da je Socijalni savjet 'zaglavljen', te da je zastoj u kolektivnom pregovaranju i tripartitizmu, predsjednici granskih sindikata SSCG insistiraju na 'odmrzavanju' socijalnog dijaloga i nastavku tripartitizma“, navodi se u saopštenju. 

Ta odluka je donešena shodno dogovoru predstavnika SSCG sa sastanaka sa potpredsjednikom Vlade, Milutinom Simovićem, da će se pregovori u vezi odredbi vezanih za naknadu po osnovu minulog rada, nastaviti u naredna dva mjeseca, odnosno do kraja marta.

"Takav stav predsjednika granskih sindikata i SSCG biće prezentovan na sjednici Socijalnog savjeta, koja će biti održana u ponedjeljak“, kazali su iz SSCG.

Oni su dodali da su predsjednici granskih sindikata SSCG jednoglasno zaključili da se stečena prava ne mogu ukidati, niti njihov obim umanjivati. 

"To se posebno odnosi na doživotne naknade za majke sa troje i više djece“, poručili su iz SSCG.

Oni su kazali da će se SSCG u suprotnom obratiti Ustavnom sudu sa inicijativom za ukidanje zakonitosti i ustavnosti izmjena i dopuna Zakona o dječjoj i socijalnoj zaštiti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније