Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 06. 2013. 17:59 >> 17:59

ODLUKA MINISTARSTAVA

Upis u srednju bez Izvod iz knjige rođenih

Polumaturantima za upis u srednju školu neće biti potreban Izvod iz matične knjige rođenih, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvjete.

Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom, škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobijati od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti.

“Dva Ministarstva žele da budućim srednjoškolcima olakšaju upis u školu. Osim polumaturantima, hoćemo da budemo pravi servis svim crnogorskim građanima i da svuda gdje možemo pojednostavimo procedure”, navodi se u saopštenju.

Pored toga maturantima i budućim studentima, za upis na fakultete nije potreban Izvod iz matične knjige rođenih ili Uvjerenje o državljanstvu zbog toga što je biometrijska lična karta, koju po zakonu moraju da imaju, dokaz o državljanstvu.

“Dakle, uz drugu neophodnu dokumentaciju koju fakulteti traže za upis, dovoljno je dostaviti ovjerenu kopiju biometrijske lične karte”, navodi se u saopštenju ministarstava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније