Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 06. 2013. 08:24 >> 08:28
1

OBILNE PADAVINE

Poplave u bjelopoljskim selima

U bjelopoljskom prigradskom naselju Nedakusi, jučerašnja kiša i grad pričinili su veliku štetu. Padavine su donijele nevolje i žiteljima Rasova, Strojtenice, Pećarske i djelu Vraneške doline.

Obilne padavine su za veoma kratko vrijeme, napravile bujice koje su noseći materijal pred sobom začepile okolne propuste, što je dovelo do plavljenja prizemnih kuća i dvorišta u Nedakusima.

Među onima koji su najviše stradili su supružnici Zorka i Radovan Knežević te Medžid Spahić. Njima pokućstvo bukvalno pliva u vodi koja je velikom brzinom prodrla u kuće, tako da kako kažu nije postojala nikakava mogućnost da se poplava spriječi.

U Pećarskoj, selu udaljenom oko 15 kilometara od Bijelog Polja, stradali su voćnjaci i brojni usjevi. Trava koja je bila spremna za košenje pod udarima grada na nekim mjestima je utjerana u zemlju.

Grad je pričinio štete i u susjednim Ušanovićima,Presečeniku,Žiljaku. Domaćin iz Pećarske, Slavko Prebiračević kaže da je oštećen put Pećarska-Presečenik, te da su krovovi od onduline izbušeni i više ne pružaju nikakvu zaštitu. U Rasovu bujica je na imanja nanijela naslage kamenja i začepila brojne propuste. Grad je padao i na području Vraneške doline gdje su oštečeni pojedini vićnjaci.

Pripadnici vatrogasne jedinice odmah su reagovali, oslobodili su dio propusta u prigradskim naseljima gdje se nalazi najveći broj objekata i domaćinstava.

Prema riječima komandira Zorana Puletića, nakon uspješne intervencije voda polako otiče. Srećna okolnost je što je kiša prestala pa ukoliko ne bude novih padavina, voda će se sa najvećeg djela poplavljenih površina povući.

Najugroženija područja sinoć je obišao predsjednik Opštine Aleksandar Žurić.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније