Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2017. 20:01 >> 19:37

FIKSNA I MOBILNA MREŽA

EKIP: Građani zadovoljni uslugama

Građani su u visokom stepenu zadovoljni uslugama koje koriste u fiksnoj i mobilnoj mreži, pokazalo je istraživanje Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Prema istraživanju o stepenu zadovoljstva korisnika elektronskih komunikacionih usluga u Crnoj Gori, koje je za potrebe EKIP-a u martu prošle godine sprovela Agencija za ispitivanje javnog mnjenja Ipsos Strategic Marketing, stepen zadovoljstva kvalitetom usluga fiksne telefonije iznosi 84 odsto.

“Kvalitetom internet servisa zadovoljno je 76,5 odsto ispitanika, TV slike 93,7 odsto, a ponudom TV programa 88,4 odsto ispitanika. Stepen zadovoljstva mobilnim uslugama takođe je izrazito visok i iznosi 89,7 odsto” navodi se u saopštenju.

Sva dosadašnja istraživanja tog tipa, koja periodično sprovodi EKIP, pokazuju da operatori u Crnoj Gori pružaju elektronske komunikacione usluge visokog kvaliteta.

EKIP je, u cilju obezbijeđenja praćenja i unaprijeđenja kvaliteta usluga, propisala parametre kvaliteta i način njihovog mjerenja, u skladu sa najboljom praksom i uobičajenim i tehnološki garantovanim kvalitetom standardne opreme.

“Dosadašnji uporedni pregledi parametara kvaliteta usluga pokazuju da kvalitet usluga nije ujednačen i da se pojedini parametri kvaliteta znatno razlikuju od operatora do operatora”, rekli su iz EKIP-a.

Kada je u pitanju fiksna telefonija, parametar rijeme uspostavljanja usluge na fiksnoj lokaciji za 95 odsto uspostavljenih usluga, iznosi jedan dan u mreži M:Tela, 7,39 dana u mreži Telemacha i 10,79 dana u mreži Crnogorskog Telekoma.

“U poređenju sa vrijednostima iz 2015. godine Crnogorski Telekom je popravio vrijednost tog parametra koji je tada iznosio 12,01 dana”, navodi se u saopštenju.

Parametar vrijeme otklanjanja kvara za pristupne linije za 80 odsto kvarova na pristupnoj liniji, se kreće od osam sati kod M:Tela, 31,57 sati kod Crnogorskog Telekoma i 31,77 sati kod Telemacha.

Vrijednost parametra vrijeme odziva službe za korisnike kod Crnogorskog Telekoma iznosi 19 sekundi, kod M:Tela 30,55 sekundi, a kod Telemacha 1,45 sekundi.

U poređenju sa vrijednostima iz 2015. godine M:Tel je popravio vrijednost ovog parametra deset odsto.

U dijelu mobilne mreže parametar vrijeme odziva službe za korisnike u mreži Crnogorskog Telekoma je 27 sekundi, M:Tela 30,55 seknudi i Telenora 36 sekundi.

U poređenju sa vrijednostima iz 2015. godine M:Tel je poboljšao vrijednost ovog parametra, dok su Crnogorski Telekom i Telenor pogoršali.

“Operatori su vrijednosti parametara kvaliteta za usluge na fiksnoj lokaciji poboljšali za određen broj parametara naročito za vrijeme uspostavljanja usluge na fiksnoj lokaciji i vrijeme otklanjanja kvara za pristupne linije”, zaključili su iz EKIP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније