Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dijana Drašković, TVCG

15. 02. 2017. 20:02 >> 19:37

ADVOKAT OCJENJUJE

Lutovac: Pravi potez Stankovića

VDT Ivica Stanković je, time što je specijalnom tužiocu Milivoju Katniću dao obavezujuće Uputstvo kojim zahtijeva da se poslanicima DF-a ne određuje pritvor, povukao pravi potez - to kaže advokat Branislav Lutovac, koji kaže da će poslanici sada biti saslušani u Tužilštvu i uz pomoć advokata iznijeti odbranu. U slučaju da se oni ne odazovu pozivu, Tužilaštvo ima pravo da policiji naredi da ih privede.

Odluka Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića je, kako smatra advokat Branislav Lutovac, najbolja moguća. 

"Smatram da je ovim pokazao da je iskusan i odgovoran pravnik. Ono što je ključno to je da je ovaj potez VDT-a krucijalan po mom mišljenju jer je spustio pravne tenzije u Crnoj Gori", kaže Lutovac za Dnevnik TVCG. 

Lutovac smatra da se sve u vezi sa ovim slučajem mora razjasniti, i iz politike skroz preći u pravo. Objašnjava da je prvi sljedeći korak izviđaj i saslušanje.

"Ja se nadam da će oni odazvati pozivu, doći, predočiće im se sada sadržaj krvične prijave, i oni će uz pomoć svojih branilaca iznijeti svoju odbranu. Mislim da na taj način izlazimo iz sfere politike u sferu prava i da je to pravi put da se ovaj slučaj meritorno riješi. Što će pokazati izviđaj, da li će doći do sprovođenja istrage, a nakon toga i do sudskog postupka, to ćemo da vidimo", kaže Lutovac. 

Zakon je, kaže Lutovac, jasan i ukoliko se poslanici DF-a ne odazovu na poziv tužilaštva. 

"Tužilaštvo u tom slučaju, shodno Zakoniku o krivičnom postupku, izdaje naredbu organima policije koji će ih onda privesti", objašnjava Lutovac. 

Mandića i Kneževića tužilaštvo tereti za stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekivanja. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније