Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

16. 02. 2017. 11:39   >>  11:15 1

POLICIJA PODSJEĆA

Do 20. marta registracija oružja bez dokaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da građani mogu registrovati oružje bez dokaza o porijeklu do 20. marta.

"Naime, mogu da prijave posjedovanje oružja koje drže nezakonito i da podnesu zahtjev za izdavanje oružnog lista u kojem će dati tačne podatke o oružju. Osim registracije, oružje se može onesposobiti ili prijaviti policiji radi predaje državi na raspolaganje. Protiv građanina koji postupi na navedeni način ne pokreće se krivični postupak", istakli su iz policije.

Kako su saopštili, predato je 1.270 zahtjeva za  registraciju oružja koje su građani držali nezakonito od 19. marta 2015.

"Krivičnim zakonikom propisano je da ko neovlašćeno nabavlja, nosi ili drži vatreno oružje čija je nabavka i držanje dozvoljena, da će se kazniti zatvorom od tri mjeseca do tri godine, a za oružje čija je nabavka zabranjena do pet godina", naveli su iz policije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније