Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

16. 02. 2017. 18:50   >>  20:09

PRIJEM KOD PREMIJERA

Vlada će podržati rad Fondacije Budi human

Vlada Crne Gore podržaće finansijski Fondaciju Budi human kako bi mogla da uspostavi infrastrukturu za nesmetano funkcionisanje i pružanje pomoći djeci kojoj je neophodno liječenje u inostranstvu, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Fondacije Goranom Jovanovićem i Dejanom Jovanovićem.

Marković je pohvalio društvenu angažovanost koja je podstakla cjelokupno crnogorsko društvo na humanost i solidarnost i takve aktivnosti, kako je ocijenio, treba podržati s obzirom na cilj koji imaju.

On je takođe čestitao na uspjehu koji je ostvario prvi Prvi crnogorski Teleton – „PODRŽI, POBIJEDI“, koji je Fondacija organizovala zajedno sa crnogorskim mobilnim operaterima i televizijama. Podsjetio je da su Vlada i Regionalni vodovod „Crnogorsko primorje“ podržali Teleton sa 4.000 eura, koje su prvobitno bile planirane za svečano obilježavanje jubileja vodovoda.

"Da bi Fondacija mogla da radi, potrebno je obezbijediti administrativno-tehničke uslove (kancelarije, materijale za rad, plaćanje režija...). Pošto su predstavnici Fondacije saopštili da ne žele te troškove da pokrivaju od donacija građana, premijer je kazao da će Vlada Crne Gore obezbijediti početna sredstva za to, prvobitno kroz jednokratnu pomoć, a potom bi se finansiranje moglo nastaviti kroz primjenu novog Zakona o NVO, čije usvajanje se očekuje ove godine", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Fondacije su kazali da oni žele blisku saradnju sa Vladom, resornim ministarstvom i Fondom zdravstva kako bi svi zajedno na najbolji način pomogli onima kojima smo najpotrebniji – djeci koja su tek zakoračila u život a koja se bore sa opakim bolestima.

Konstatujući da će Vlada nastaviti da jača institucije sistema i da radi na poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga koje pruža građanima, Marković je ohrabrio blisku saradnju institucija i Fondacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније