Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

19. 02. 2017. 20:07 >> 19:44
5

PODGORIČKI DEMOS

Majkama će pružiti besplatnu pravnu pomoć

Kako su Centri za socijalni rad prethodnih dana počeli sa uručivanjem rješenja majkama sa troje i više djece koje su ostvarile pravo na doživotnu naknadu, a zakonski rok za podnošenje žalbi je 15 dana od dana prijema rješenja, podgorički Demos je formirao advokatski tim koji će zainteresovanima pružiti besplatnu pravnu pomoć.

Poslanik i član Predsjedništva Demosa Goran Radonjić navodi da su, pogrešnim tumačenjem propisa, umanjene januarske naknade majkama, pa se Glavni odbor Demosa Podgorica odlučio na ovaj korak.

"S obzirom na ovakvo kršenje prava, Odbor Glavnog grada Demosa Podgorica obavještava članove, simpatizere i sve zainteresovane građane da je formirao advokatski tim u cilju pružanja besplatne pravne pomoći radi osporavanja rješenja kojim se nezakonito smanjuju naknade za majke sa troje i više djece", navodi se u saopštenju koje potpisuje Radonjić.

On podsjeća da se, ako se žalba ne uloži u roku opd 15 dana, gubi mogućnost da se ostvari pravo na naknadu štete i povraćaj nezakonito umanjenih sredstava, sa čim se, kako kaže, već počelo.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније