Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 02. 2017. 21:25   >>  21:53

ZA SNIMATELJA I MONTAŽERA

Radio "Mojkovac" obučava OSI

Radio „Mojkovac“ će, uz finansijsku podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem hendikepiranih „Srce“, kroz projekat „Talas jednakosti“, u narednih osam mjeseci, za platu od 192 eura i uplaćene doprinose, obučavati pet osoba sa invaliditetom za poslove tonskog snimatelja i montažera. Onaj ko bude bio najuspješniji u toku obuke moći će da dobije stalni posao na radiju, izjavila je na konferenciji za novinare direktorka te medijske kuće i koordinartorka projekta, Tanja Ćorić.

Cilj projekta je osposobljavanje za rad osoba sa invaliditetom i njihova integracija u društvenu zajednicu. Od pet osoba koje će proći obuku, najuspješnija će dobiti ponudu za stalno zaposlenje u Radiju „Mojkovac“ .

Direktorka radija Tanja Ćorić je kazala da se na ovaj način pokazuje iskrena briga o osobama sa invaliditetom te da se po prvi put dešava da se u Mojkovcu neko iz privatnog sektora zainteresovao za njihovo zapošljavanje .

Na ovaj način afirmišemo partnerstvo javnog, privatnog i civilnog sektora, pri čemu  će zaposlenje naći   osoba sa invaliditetom, a radijo nedostajući kadar , kazala je Ćorić.

Predsjednika Udruženje „Srce“, koje je partner na projektu Duško Rakočević,    izuzetno raduje namjera lokalnog radija da omogući stalno zaposlenje nekoj osobi sa invaliditetom .

"Ovo je, u neku ruku,kruna naše višegodišnje dobre saradnje što treba da bude primjer i drugim sredinama i ustanovama.  Na ovaj način osobama sa invaliditetom učinićemo život dostojnijim  I eliminisati  eventualno osjećanje da manje vrijede , istakao je Rakočević, zahvaljujući se Zavodu za zapošljavanje za finansiranje projekta.

Zadovoljan je bio i predsjednik Skupštine opštine Mojkovac, Slavenko Blažević, koji je pozvao 
i druge mojkovačke firme, da daju šansu za zaposlenje osobama sa invaliditetom, kroz ovakve ili slične projekte. Lokalna uprava će to uvijek maksimalno podržati, istako je Blažević.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније