Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

21. 02. 2017. 09:36   >>  09:12

BANKA HRANE

Petoro djece živi u teškim uslovima

Fadil Rujović sa suprugom Tanjom i petoro djece živi u trošnoj baraci u veoma lošim uslovima u Podgoričlom naselju Konik. Njegova djeca su gola, bosa i prehlađena I potrebna im je pomoć, saopšteno je oz Banke hrane.

 

Porodica živi od 180 eura koliko iznosi materijalno obezbjeđenje porodice i dječji dodatak. Zahvalni su na četiri obroka koja dobijaju od Narodne kuhinje. Fadil kaže da bi radio bilo koji posao, da ne bira, ali da posla nema, na žalost. Nalazi se na evidenciji biroa za zapošljavanje.

Baraka u kojoj žive  je napravljena od  polovnih dasaka, iverice , kartona i folije. Kroz šupljine kojih ima puno prolazi vjetar i kiša. U domu porodice Rujović moguće je vidjeti bube, miševe, a ponekad i zmije. Ćebad na prozorima ih štite od hladnoće.

“Sin Alen ima 5  godina i sljedeće godine bi trebalo da pođe u školu. Roditelji se pitaju kako ga spremiti za školu? Fabricio ima četiri godine, Anita dvije , Suad jednu, a Senad tri mjeseca. Djeca su gola, bosa , prehladjena”, kazali sui z Banke hrane.

Nemaju kupatilo, već kada je toplo vrijeme zagriju vodu na  starom šporetu na drva i kupaju se napolju.

Drva skupljaju i šumi i parku.

Da bi  porodica preživjela Fadil obilazi kante za otpad  i skuplja ono što ljude odbace.

“Fadil odlaže operaciju bruha kako suprugu i djecu ne bi ostavio bez zaštite. Kako kažu, obraćali su se Centru za socijalni rad i Ministarstvu rada za pomoć, ali je do sada nisu dobili. Od Crvenog krsta su, kako su kazali, dobiili garderobu, ali veličine koje ne odgovaraju  njihovoj djeci, pa mole građane za  dječju garderobu za uzrast od tri mjeseca, godinu, dvije, ćetiri i pet godina. Brojevi obuće  koje su djeci  potrebni  su od 20 do 28”, navodi se u saopštenju.

Banka hrane je porodici Rujović donorala hranu i higijenska sredstva za neki period. Oni  mole društveno odgovorne kompanije i pojedince da pomognu porodici da te namirnice imaju u kontinuitetu.

Broj žiro računa za pomoć je kod CKB

510 250 799121796157 na ime  Tanja Adžović.

Svi koji žele i mogu pomoći neka se jave Banci hrane na broj 069495680, na e-mail bankahranepg@gmail.com  kao i u inboxu Fb stranice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније