Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

22. 02. 2017. 18:53   >>  19:50 3

PREDSTAVNICA MAJKI

Naknade se ne ukidaju, ali ni protesti

Predstavnica Koordinacionog odbora majki sa troje i više djece, Željka Savković, kazala je nakon višesatnog razgovora sa predstavnicima Vlade, da je on bio vrlo korektan. "Saglasili smo se da problem postoji, da se problem mora rješavati zajedno. Saglasili smo se da je problem tu, ni našom ni njihovom krivicom. Nečijom jeste, čijom - znaće se", kazala je Savković.

Sa predstavnicama Koordinacionog odbora majki razgovarali su potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ministri finansija i rada i socijalnog staranja, Darko Radunović i Kemal Purišić.

Savković je prenijela da su predstavnici Vlade predložili, da bi se došlo do nekog dugoročnog, a održivog rješenja, da majke uđu i u ekspertski tim formiran radi ušteda u državi da bi učestvovale u kategorizaciji žena majki koje su, ne ne svojom krivicom, dovedene u zabludu.

"Oni su sami priznali da su majke dovedene u zabludu", saopštila je Savković.

Prenijela je ponudu Vlade da se izvrši kategorizacija žena koje imaju pravo na naknadu.

Savković je prenijela da su predstavnici Vlade obećali da naknade neće biti ukinute.

"Obećavali su i da naknade neće biti smanjene, one su i zakonom regulisane, pa su smanjene. Tako da sve s rezervom prihvatamo. Protesti se nastavljaju, a o datumu ćemo vas obavijestiti naknadno. Političare pozivamo da budu suzdržani. Svi građani mogu da dođu, ali je ovo protest bez politčke obojenosti”, poručila je Savković.

Ona, kako kaže, priznaje da bi majke, da su bile na mjestu predstavnika Vlade, pričale bi istu priču koju su oni pričali.

"Mi njih razumijemo, oni pokušavaju da spasu budžet države. Nama je žao što je to krenulo od korisnica naknada", kazala je Savković.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније