Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

23. 02. 2017. 12:09   >>  11:44

SEMINAR NVO 4LIFE

Neophodna veća briga o zavisnicima

U Centrima za socijalni rad neophodno je ojačati kadrovske i tehničke kapacitete, kao i obezbijediti Prihvatilište za beskućnike, među kojima je sve više zavisnika od droga, zaključeno je na seminaru “Tretman zavisnica od droga inficiranih hepatitisom C”, koji je organizovala NVO 4 Life.

 

Na seminaru je zaključeno da se u manjim opštinama dešava da jedan zaposleni radi na više programa istovremeno, vodi slučaj, materijalna davanja, radi medijaciju, itd.

“Zaposlenima u Centrima neophodno organizovati treninge protiv pregorijevanja, uspostaviti timove za obilaske zavisničkih porodica sa djecom, obezbijediti Prihvatilište za beskućnike, među kojima je sve više zavisnika od droga, standardizovati servise za osobe koje koriste droge i izraditi protokole i ojačati saradnju između institucija i NVO koje pružaju servise osobama koje koriste droge.

Seminar za zaposlene u crnogorskim Centrima za socijalni rad koji je je realizovan u sklopu projekta "Unaprjedjenje kvaliteta socijalnih servisa i servisa podrške za žene zavisne od droga inficirane Hepatitisom C" održan je 22. i 23. februara u hotelu Budva.

 Predavači na seminaru su bile programski direktor NVO 4 Life Milena Mijović, i direktorka programa smanjenja štete u NVO Juventas Tijana Žegura.

“Polaznici seminara su upoznati sa problemom bolesti zavisnosti od droga i virusnom infekcijom hepatitisa C kod zavisnika od droga kao i mogućnostima podrške i tretmana za osobe inficirane ovim virusom”, navodi se u saopštenju.

Seminar je podržan od Komisije za raspodjelu dijela sredstava od igara na sreću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније