Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

24. 02. 2017. 20:47   >>  20:24 2

ULCINJ

TIKA finansira restauraciju hamama i džamije

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj, TIKA, u narednom periodu uložiće oko 2 miliona eura u restauraciju Pašinog Hamama i Namazđah Džamije u Ulcinju, da bi nakon toga pristupila obnovi stare zgrade opštine Beledije, kazao je koordinator Tike Ahmet Altun. On je, sa turskim ambasadorom Serhatom Galipom posjetio opštinu Ulcinj.

Njih su primili predsjednici Opštine i parlamenta, Nazif Cungu i Loro Nrekić, kao i potpredsjednica Hadidža Đoni. Cungu je, kako je kazao, uvjeren da će se uspješna saradnja sa turskom Ambasadom i Tikom nastaviti.

Ambasador Galip je, kako su saopštili iz ulcinjske opštine, kazao da se brojni investitori obraćaju Ambasadi sa namjerom da svoj biznis prošire i u Crnoj Gori. 

"Imamo zainteresovane investitore za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća, aerodroma i marine", rekao je Galip.

Cungu je potvdio spremnost Opštine da brzo reaguje i izađe u susret svim investitorima. 

"Sa predstavnikom TIKE postignut je dogovor da ova agencija finansira nabavku centrifugalne pumpe za vodovod u vrijednosti od 20 hiljada eura, kao i sanaciju krova zgrade Opštine u vrijednosti od oko 40 hiljada eura", saopštili su iz naše najjužnije opštine.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније