Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

28. 02. 2017. 08:52 >> 08:28

RADNA GRUPA

Penzioneri KAP-a nezadovoljni prvim sastankom

Penzioneri Kombinata aluminijuma (KAP) nezadovoljni su prvim sastankom radne grupe, koju je Vlada formirala kako bi radila na izmjenama Zakona o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima fabrike, koji su zbog stečaja penzionisani po povlaštenim uslovima.

Penzioneri KAP-a nijesu precizirali zašto su nezadovoljni sastankom, ali prema nezvaničnim informacijama predstavnici Vlade predlažu da se 5,4 miliona eura predviđenih za otpremnine podijele svim stečajcima u privatizovanim firmama, piše Pobjeda.

Predstavnici penzionera su najavili da će danas uputiti dopis premijeru Dušku Markoviću, u kojem će tražiti da članovima radne grupe do srijede dostavi svoje ranije stavove sa zajedničkog sastanka održanog krajem prošle godine.

“Vjerujemo Markoviću i njegovim stavovima i iznenadilo nas je što članovi radne grupe nijesu u pismenoj formi imali njegove stavove”, kazao je predstavnik penzionera KAP-a i član radne grupe, Nikola Raković.

On tvrdi da se premijer ranije saglasio da se izmjenama zakona precizira da je za njih važeći socijalni program iz 2009. godine, a da će u zakonskom rješenju biti precizirano i ko od 414 penzionera ima pravo na otpremnine.

“Premijer nam je kazao da je 5,45 miliona eura, koji su Zakonom o budžetu za prošlu godinu planirani za nas, još na računu i da nijesu potrošeni”, rekao je Raković i dodao da će sjutra biti novi sastanak radne grupe, a da su predstavnici penzionera insistirali da do tada dobiju stav premijera.

I drugi predstavnik penzionera KAP-a u radnoj grupi, Zoran Vukotić, tvrdi da im je Marković obećao da 5,45 miliona mogu da podijele samo penzioneri KAP-a.

“Od toga ne odstupamo”, poručio je Vukotić i dodao da su očekivali da će im otpremnine biti isplaćene do kraja februara.

Penzioneri su se nakon dvomjesečne pauze okupili u ponedjeljak ispred Vlade, a danas će biti organizovano dvosatno okupljanje pred parlamentom.

Iz Markovićevog kabineta krajem prošle godine je saopšteno da će se radna grupa formirati kako bi se otklonile sve pravne nepreciznosti i na taj način omogućila primjena tog pravnog akta, te da se očekuje da izmjene budu usaglašene i upućene parlamentu početkom ove godine.

Taj zakon je usvojen u julu 2015. kao leks specijalis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније