Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

02. 03. 2017. 13:43 >> 15:27

STARI AERODROM

Vrtić za 343 mališana do kraja 2018.

Do kraja 2018. godine 1.600 djece biće smješteno u novoizrađene vrtiće, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović koji je danas sa gradonačelnikom Glavnog grada Slavoljubom Stijepovićem postavio kamen temeljac za izgradnju vrtića u okviru JPU “Đina Vrbica” na Starom aerodromu.

 

Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da obilježi početak izgradnje jednog od sedam vrtića koji se finansiraju iz  sredstava kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB). On je rekao da ukupna vrijednost radova iznosi oko 2,7 miliona eura, a rok za izgradnju je godinu.

“U ovom vrtiću će biti smješteno 343 djece, a površina objekta se prostire na oko 3000 m². Vrtić će sadržati 8 radnih soba za jaslene grupe, 12 soba za starije grupe djece, 8 kancelarija, fiskulturnu salu, biblioteku i centralnu kuhinju”, objasnio je Šehović, i dodao da če objekat biti rađen po najsavremenijim standardima.

On je podsjetio da je projekat izgradnje sedam vrtića započet 2014. godine kada je kod Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) dobijen kredit za izgradnju četiri vrtića u Podgorici, i po jednog vrtića u Pljevljima, Rožajama i Ulcinju, a rok za završetak izgradnje svih vrtića je kraj 2018. godine.

 

“Do kraja 2018. godine 1.600 djece biće smješteno u novoizrađene vrtiće”, kazao je Šehović i dodao da očekuje da će se izradnjom ovih vrtića značajno rasteretiti smještajni kapaciteti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, čime Ministarstvo ujedno radi i na promociji što većeg obuhvata djece koja pohađaju vrtiće.

Stijepović je tom prilikom rekao da je uprava Grada posvećena izgradnji nedostajućih sadržaja u oblasti obrazovanja, čime će se stvoriti bolji uslovi za kvalitetniji život građana Podgorice.

 „U partnerstu sa resornim ministarstvom izgradili smo vrtić u Zagoriču i uspješno otpočeli projekat izgradnje srednje stručne škole u Golubovcima, a danas na Starom aerodromu, na zadovoljstvo predstavnika Glavnog grada, Ministarstva prosvjete i naših građana već počinjemo da gradimo još jedan novi vrtić, kao veoma značajan kapitalni projekat“, kazao je Stijepović.

 

On je naglasio da je Glavni grad učestvovao u ovom projektu ustupivši zemljište veličine 9.119 metara kvadratnih čija vrijednost iznosi oko 1,8 miliona eura.

“Očekujemo da će za godinu dana ovdje nići savremeni objekat, koji će služiti građanima Starog aerodroma, ali i ostalih dijelova grada”, zaključio je Gradonačelnik.

Nataša Vukajlović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније