Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 03. 2017. 15:49 >> 15:55
3

NASTAVILI PROTESTE

Zagoričani će dostaviti dokumentaciju

Mještani park šume Zagorič i jutros su protestovali ispred zgrade zgrade Vlade. Na kratko su zaustavili saobraćaj, kako bi, kako su rekli, skrenuli pažnju nadležnih na problem koji ih muči. Pedesetak mještana na desetak minuta su blokirali Bulevar Stanka Dragojevića, a potom se povukli na trotoar.

Nakon što je porodici Vučinić i nasljednicima Femije Stamatović vraćeno ukupno 285.000 metara kvadratnih zemljišta u park šumi u Zagoriču, brojnim mještanima stigle su presude da zemlju moraju da plate od 35 do 40 eura po kvadratu.

Na današnjem protestu su ponovljeni zahtjevi i najavljeno je i da će u toku dana dostaviti dokumentaciju koja, kako tvrde, dokazuje da zemlja vlasnicima nije vraćena propisno.

Poručili su da će radikalizovati proteste, ukoliko od nadležnih ne dobiju pozitivan odgovor na njihove zahtjeve.

"Ne postoji način da možemo to u nekom kratkom roku platiti. Ne vidim izlaz. Još jednom bih pozvao državu, odnosno Opštnu, da izađe u susret. To nije teško, mogu nam pomoči da riješimo problme koji nam je kao omča oko vrata", kazao je Čedo Kojović, mještanin park šume Zagorič.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније