Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

07. 03. 2017. 21:44   >>  21:20

SINDIKAT O ATLAS TV

Radnici potraživanja da prijave sudu

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) pozvao je zaposlene i bivše radnike u Radio i televiziji Atlas, prema kojima taj medij ima dugovanja, da Privrednom sudu prijave svoja potraživanja.

Kako su im poručili, neophodno je da vode računa o rokovima koji budu ostavljeni nakon što se donese rješenje o pokretanju stečaja i da, uz prijavu potraživanja, dostave svu dokumentaciju koja će im olakšati dokazivanje iznosa duga.

Iz SMCG su podsjetili da, iako Televizija Atlas od kraja prošle godine funkcioniše u okviru nove firme, i RTV Atlas zapravo čini samo radio, Agencija za elektronske medije predložila je uvođenje stečaja za RTV Atlas kao privredno društvo i zbog toga je jako bitno da i zaposleni u televiziji prijave svoja potraživanja.

"Nadamo se da će stečajna masa biti dovoljna da se iz nje izmire dugovanja RTV Atlas, naročito prema radnicima, i da imovina tog medija neće biti rasprodata prije uvođenja stečaja, kao što je to bio slučaj sa nekim drugim medijima", poručili su iz Sindikata.

Oni su i ranije govorili da su zabrinuti za sudbinu RTV Atlas koji je godinama gomilao dugove.

"Zahtijevali smo od uprave da hitno izmiri dugovanja prema zaposlenima koja su izuzetno velika i u neto i u bruto iznosu. Tim povodom smo se obraćali i velikom broju ambasada i međunarodnih organizacija i na taj način pokušali da skrenemo pažnju na ono što je svakodnevica zaposlenih u crnogorskim medijima", piše u saopštenju.

Kako su kazali, zabrinuti su i ovog puta.

"Smatramo da bi trebalo ispitati razloge zbog čega se mediji gase, imaju ogromna poreska dugovanja i smanjuju broj zaposlenih pozivajući se na loše tržišne uslove", zaključili su iz Sindikata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније