Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

15. 03. 2017. 09:34 >> 09:09

HERCEG NOVI

Dobili sertifikovane stručnjake za zelenu gradnju

Opština Herceg Novi po prvi put ima sertifikovane stručnjake za zelenu gradnju.

Inženjeru mašinstva Jovanki Matković, pejzažnom arhitekti Lidiji Baković i arhitekti Gojku Mitroviću juče je sertifikate “Green Building Professional” uručio Ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Hans Günther Mattern, tokom ceremonije u podgoričkom EU Info centru.

Zahvaljujući projektu „Edukacija o zelenoj gradnji“ na koji je aplicirala Kancelarija za međunarodnu saradnju, troje zaposlenih u Opštini Herceg Novi imali su mogućnost da besplatno prođu kurs za stručnjaka zelene gradnje i steknu GBPro sertifikat.

“Kako se juče moglo čuti, zelena gradnja je budućnost struke, a svi kojima su prvi put u Crnoj Gori uručeni GBPro sertifikati predstavljuju lidere u procesu primjene zelene gradnje u našoj zemlji”, saopšteno je iz novske Opštine.

Projekat „Edukacija o zelenoj gradnji” sproveo je Savjet za ekološku gradnju Crne Gore, uz finansijsku podršku Ambasade SR Njemačke u Podgorici, u partnerstvu sa opštinama Herceg Novi i Kotor, a uz pomoć sponzora: Turističke organizacije Kotor, Porto Montenegra i “Knauf  Doo”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније