Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

17. 03. 2017. 23:16 >> 22:51

ZAŠTITA DJECE OD NASILJA

Nacrt Strategije dobar

Nacrt strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja je dobar dokument i podrazumijeva međusektorski pristup koji uključuje sektore na nacionalnom i nivou lokalnih zajednica, saopšteno je nakon sjednice Savjeta za prava djeteta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, na sjednici, kojom je predsjedavao ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, održana je prezentacija Nacrta strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja sa Akcionim planom 2017-2021.

Navodi se da je izradom Nacrta strategije koordiniralo je MRSS, uz participaciju UNICEF-a i međunarodnog konsultanta, a u saradnji sa ministarstvima zdravlja, prosvjete, pravde, za ljudska i manjinska prava, finansija, unutrašnjih poslova, kao i kancelarijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i predstavnicima nevladinog sektora.

“Sagovornici su se složili da je nacrt ovog dokumenta izuzetno dobar, kao i da sprovođenje mjera iz Strategije podrazumjeva međusektorski pristup, odnosno da se intervencije osmišljavaju i realizuju metodom saradnje, koja uključuje sektore na nacionalnom, kao i na nivou lokalnih zajednica. Zato je potrebna koordinacija među ministarstvima, institucijama, lokalnim organima i civilnim društvom“, kaže se u saopštenju.

Strategija je, dodaje se, uzela u obzir svu složenost problema nasilja nad djecom, koji uključuje pitanja kao što su rodno zasnovano nasilje, diskriminacija, siromaštvo, organizovani kriminal, kao i potrebu za multidisciplinarnim odgovorom na nasilje.

Purišić je upoznao članove Savjeta sa zaključcima međuministarskog sastanka na temu „Zaštita djece od nasilja i iskorišćavanja“, koji je u organizaciji Vlade Crne Gore i UNICEF-a održan 06. febuara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније