Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

18. 03. 2017. 08:34 >> 08:09

NALOG MINISTARSTVA

Novi izbori za predsjednika Ljekarske komore

Ministarstvo zdravlja poništilo je izbor Aleksandra Mugoše za predsjednika Ljekarske komore i naložilo nove izbore, pišu Dnevne novine.

 

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da su izbori na kojima je nakon više od 20 godina smijenjen Đoko Jočić, sprovedeni suprotno Statutu.

"Ljekarska komora trebalo bi da sazove Skupštinu u zakonskim rokovima, na kojoj će ispraviti radnje koje su urađene suprotno Statutu, a koje se odnose na izbora predsjednika Komore i njegovog zamjenika", saopštio je juče ministar zdravlja Kenan Hrapović nakon sastanka sa predstavnicima Stomatološke, Ljekarske i Farmaceutske komore.

Hrapović je kazao i to da je na nedavno održanoj Skupštini Ljekarske komore, predsjednik Skupštine izabran na legalan i legitiman način.

Komentarišući stanje utvrđeno na osnovu upravnog nadzora koje je sprovelo Ministarstvo zdravlja, Hrapović je naveo da očekuje da će Ljekarska komora u kratkom roku ispraviti uočene nedostatke.

“Ljekarska komora treba da, u rokovima koji su definisani Rješenjem koje je Ministarstvo uputilo Komori a koji su zakonski definisani, sazove Skupštinu na kojoj će ispraviti radnje koje su urađene suprotno Statutu, a tiču se izbora predsjednika i zamjenika predsjednika Komore”, istakao je Hrapović.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo zdravlja naložilo je da na narednoj Skupštini ta Komora uskladi novi Statut, u čemu je taj resor spreman da im pomogne u domenu koji je potreban.

“Onda na idućoj sjednici Skupštine Komore treba da se pristupi izboru novih organa, koji su na protivstatutaran način izabrani na prethodnoj sjednici”, dodao je Hrapović.

Istakao je i to da Ministarstvo zdravlja i zaposleni u tom resoru nemaju namjeru da pokušaju uticati na izbor skupštinskih i ostalih radnih tijela u bilo kojoj komori, pa ni u Ljekarskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније