Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

21. 03. 2017. 13:22 >> 17:49
18

PODRŠKA MAJKAMA

Blokirali raskrsnice u PG i BP

Oko stotinak građana i majki iz Nikšića blokirali su dvadesetak minuta saobraćajnicu cetinskog i nikšićkog puta u znak podrške korisnicama naknada za troje i više djece koje 20 dana protestuju ispred Skupštine.

Nakon blokade krenuli su ka majkama Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i oko 13 sati im se pridružili. Na čelu kolone bili su Marko Milačić iz Pokreta za neutralnost i Vladimir Dajković iz Demosa. Milačić i Đaković su kazali da su sa demonstrantima u svojstvu građana. 

I u Bijelom Polju korisnice naknada za troje i više djece blokirale su saobraćaj na raskrsnici u centru grada kao čin podrške majkama koje protestuju ispred Skupštine.

Oko 20 Bjelopoljki je danas od 16 sati izašlo na raskrsnicu, a juče je na istom mjestu održan sličan protest, na kojem je, osim građana i nevladinog sektora, podršku pružio i jedan broj predstavnika opozicionih partija.

Juče je predsjednica Koordinacionog odbora majki sa troje i više djece Željka Savković, pozvala predstavnike svih partija, nevladin sektor, sindikate, studente, građane, prosvjetne i zdravstvene radnike da im se pridruže danas u 18 sati.

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece ispred Skupštine protestuju danonoćno zbog izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kojima im se ta primanja smanjuju.

 

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније