Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

22. 03. 2017. 09:00 >> 08:37
1

ZAVRŠIĆE ZA 30 DANA

Kasni izgradnja fabrike NDKP-a

Izgradnja fabrike Novog duvanskog kombinata (NDKP) u Podgorici trebalo bi da bude završena za tridesetak dana, rekao je predsjednik Odbora direktora NDKP-a Isat Boljević.

 

On je najavio da će fabrika kada bude radila punim kapacitetom proizvoditi 300 do 500 tona duvana mjesečno, kao i da će zapošljavati 150 radnika.

“Izgradnja fabričke hale je pri kraju, trebalo bi da je završimo za mjesec. Malo se kasni sa izgradnjom, ali biće sve u redu”, kazao je Boljević Pobjedi.

Investitor je predvidio da do kraja februara montira cjelokupnu halu, a Boljević je saopštio da je sva oprema za izgradnju hale isporučena.

“Nakon montiranja hale u toku aprila planiran je dolazak novih mašina, čije montiranje će trajati najmanje 60 dana”, rekao je Boljević i dodao da će nakon toga početi probni rad.

Prema njegovim riječima, vrijednost fabričke hale je  7,2 miliona eura.

“Vrijednost investicije, sa dijelom opreme i mašina, koje su predviđene u početnoj fazi rada iznosiće oko 16 miliona eura”, poručio je Boljević i dodao da će dio mašina iz stare fabrike biti prenesen u novu halu, ali će većina mašina i opreme biti nova.

“Postojeće mašine su stare nekoliko decenija i ne zadovoljavaju savremene standard”, ocijenio je Boljević i objasnio da će u novoj fabrici u početku biti angažovano 20 do 25 radnika.

“Kasnije će se po potrebi broj radnika povećavati. Očekujem da će kada fabrika bude radila punim kapacitetom biti angažovano 150 radnika”, izjavio je Boljević.

 On nije mogao da precizira kolika će biti proizvodnja u početnoj fazi rada fabrike, ali je najavio da za godinu dana, kada bi fabrika trebala da radi punim kapacitetom, očekuje proizvodnju od 300 do 500 tona duvana na mjesečnom nivou.Poručio je da ubuduće NDKP neće proizvoditi rezani duvan, već gotove proizvode.

“Proizvodićemo cigarete koje ćemo izvoziti i prodavati kupcima po nalozima vlasnika NDKP-a, kompanije BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata”, kazao je Boljević.

NDKP je u julu prošle godine počeo proizvodnju u staroj fabrici i izvoz rezanog duvana u Dubai. Ranije je navedeno da je u rezanom duvanu koji je otpremljen u Dubai, nađen celofan od bombona i željezo, zbog čega je stopirana svaka dalja pošiljka za matičnu kuću BMJ. Ugovor sa BMJ zaključen je sredinom februara prošle godine. Arapska kompanija jedina je dostavila ponudu na šesti tender za privatizaciju, odnosno dokapitalizaciju NDKP-a i ponudila ulaganja od 20 miliona eura.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније