Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

22. 03. 2017. 10:22 >> 11:40
4

STANICA U PODGORICI

Voz iskočio iz šina

Putnički voz iskočio je jutros iz šina na Depou Željezničke stanice u Podgorici. U vozu, u trenutku incidenta, nije bilo putnika.

 

Ekipe su na terenu kako bi se utvrdio uzrok događaja. Uprkos brojnim pozivima, Portal RTCG nije uspio da dobije zvaničan komentar Željezničkog prevoza Crne Gore.

Incident je, međutim, komentirao predsjednik Centra za željeznička istraživanja Milisav Dragojević, koji je kazao da je voz, usljed "očigledno ljudskog faktora" iskočio iz šina na skretnici u Depou Podgorica.

"Očigledno je uzrok ljudski faktor. Veliki je problem dići voz na šine, jer takozvani rezervni voz nije u funkciji od 1. januara, zbog odlaska stručnih radnika u penziju, a niko od Društava na željeznici nije preuzeo organizaciju pomoćnog voza koji se koristi za otklanjanje posljedica vanrednih događaja, kao što je i ovaj koji se jutros desio", saopštio je Dragojević.

On tvrdi i da su usljed incidenta otkazana tri voza na relaciji Podgorica – Bijelo Polje, dok vozovi na relaciji Bar-Podgorica-Nikšić saobraćaju sa velikim zakašnjenjem.

"Voz 7100 koji je trebao po redu vožnje da krene iz Podgorice za Nikšić u sedam sati i 45 minuta, krenuo je u devet sati i 29 minuta. U Podgorici je čekao 20 minuta na pomoćnika mašinovođe. Sve ovo ne bi bilo toliko važno da nijesu đaci osnovne škole u stajalištu Ljutotuk čekali na taj voz, jer su trebali ići za Nikšić na ekskurziju i umjesto da uđu u voz u osam sati i šest minuta, oni su čekali do deset sati. Ovo je nedopustivo i velika je sramota za ŽPCG", tvrdi Dragojević.

On je saopštio i da nije ispravan nijedan novi "španski" voz, iako se koriste za prevoz putnika u lokalnom saobraćaju.

"Izvršni direktor je na službenom putu u Ljubljani na izradi reda vožnje. Krajnje je vrijeme da neko sa velikom metlom uđe u ŽPCG i očisti haos - prljavštinju koji je aktuelan već duži vremenski period u našoj firmi", navodi Dragojević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније