Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

23. 03. 2017. 10:22   >>  09:57 6

KOSOVSKI ZVANIČNIK

CG manjina da ima prava kao ostale

Vlada Kosova odlučna je da crnogorskoj zajednici obezbijedi ostvarivanje istih prava kao i ostalim nacionalnim manjima koje žive na teritoriji te zemlje, saopštio je pomoćnik ministra lokalne samouprave Kosova, Bajram Gecaj.

 

On je razgovarao s ministrom za ljudska i manjinska prava Mehmedom Zenkom.

Ministar je izrazio zadovoljstvo unaprijeđenjem bilateralnih odnosa Crne Gore i Kosova.

“Obje države teže evropskim i evro-atlanskim integracijama, što je dobar put za jačanje dalje saradnje”, rekao je Zenka.

On je delegaciju Kosova upoznao sa procesom realizacije planiranih aktivnosti u pregovaračkim  poglavljima 19. i 23.

Zenka je pojasnio da reforme u oblasti vladavine prava ostaju ključne  do kraja pregovora o pristupanju, jer je vladavina prava u srži pregovaračkog procesa.

“Pregovaračkom poglavlju 23 koje se odnosi na pravosuđe i temeljna prava,  Crna Gora daje najveću pažnji i preduzimaja najviše napora u sprovođenju opsežnih  reformi u ovoj oblasti”, naveo je Zenka.

On je pozvao na porast investicionih interesovanja za ulaganja u Crnu Goru, posebno u oblastima turizma i privrede.

Zenka je ocijenio da ima prostora za unapređenje postojeće saradnje i u oblasti obrazovanja, i to u dijelu upisa studenata iz Crne Gore na kosovske univerzitete.

Gecaj upoznao je ministra sa napretkom radova na putnoj infrastrukturi na kosovskoj deonici magistralnog puta Dečani – Plav.

“Strategija za afirmaciju i integraciju crnogorske zajednice u Republici Kosovo 2016-2021, ocijenjena je kao značajan pomak u afirmaciji crnogorske manjine na Kosovu. Gospodin Gecaj je prenio odlučnost Vlade Republike Kosovo da crnogorskoj zajednici na Kosovu obezbijedi ostvarivanje istih prava kao i ostalim nacionalnim manjima koje žive na teritoriji Republike Kosovo”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније