Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me

24. 03. 2017. 18:22 >> 20:16
53

NAKON ODLUKE SUDA

Prekidaju štrajk glađu, protest nastavljaju

Članica Koordinacionog tima protesta Željka Savković saopštila je večeras da će biti prekinut štrajk glađu, ali da će nastaviti sa protestima ispred Skupštine. Kazala je da će "Bulevar Svetog Petra Cetinjskog i dalje držati slobodnom teritorijom" jer ne odustaju.

Ona je pozvala i druge sugrađanke da im se pridruže na mirnim protestima.

"Ko sruši makar jedno staklo na nekoj instituciji, srušio je sve majke u Crnoj Gori. Promjene se moraju desiti mirno i demokratski", poručila je Savković. 

Uvredljive parole sudijama 

Više od hiljadu ljudi građana okupilo se danas na protestu predstavnica majki s troje i više djece koje ispred parlamenta su dočekali odluku Ustavnog suda o smanjenju naknada. 

Podsjećamo, Ustavni sud je odlučio da su izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti u skladu su sa Ustavom. Koordinacioni odbor protesta trenutno razmatra dalje korake.

Nakon što su mediji objavili odluku Ustavnog suda, dio okupljenih građana je ispred te ustanove uzvikivao pogrdne parole.

Koordinatorka protesta, Željka Savković pozvala je okupljene da ne kreću sami na institucije, već da se smire, i da čekaju odluku Koordinacionog odbora.

Naknade su smanjene sa 336 na 264, odnosno sa 192 na 144 eura, zbog čeka njihove korisnice protestuju od 2. marta ispred crnogorskog parlamenta, a neke od njih skoro deset dana štrajkuju glađu.

Predstavnice majke danas su poslale pismo u kojem traže podršku za ispunjenje njihovih zahtjeva na adrese 14 ambasada u Crnoj Gori.

"Molimo da dignete vaš roditeljski glas i pokažete solidarnost s nama", navodi se u pismu.

Savković je pozvala sinoć, kako je kazala, sve građane Crne Gore da dođu da ih podrže i da zajedno sačekaju odluku Ustavnog suda za koju se, kako su kazale, nadaju da će biti po pravdi i zakonima Crne Gore.

Reporter Portala RTCG javlja da je jednoj od majki koje štrajkuju glađu pozlilo.

Пратите нас на

Коментари53

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније