Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

24. 03. 2017. 14:58 >> 14:33
6

NOVA TVRDI

Nije im dozvoljeno da odaju poštu žrtvama

Nova srpska demokratija (NOVA) saopštila je da im nije dozvoljeno da odaju poštu žrtvama NATO agresije u kasarnama u Maslinama i Danilovgradu u kojima se nalaze spomen obilježja podignuta žrtvama u čast.

"Sramnom odlukom ministra odbrane, Predraga Boškovića i njegovih nalogodavaca, delegacije NOVE, udruženja ratnika i drugih parlamentarnih stranaka, bile su onemogućene da, kao i godinama ranije, odaju poštu žrtvama NATO agresije", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, taj neljudski, primitivni čin, svojstven kriminalnoj organizaciji "čiji je član i Bošković, svjedoči veliku i tragičnu istinu – da je marionetski crnogorski režim prodao Crnu Goru, i da se izdaja koju su počinili te 1999. godine kad je šef režima Milo Đukanović, išao na noge agresorima, nastavlja i danas".

Iz NOVE je saopšteno da se takav sramni čin podaništva na koje ga niko ne tjera, ne bi mogao desiti nigdje u civilizoanom svijetu, pa ni u najrigidnijim članicama NATO-a.

"Bošković, nedostojan mjesta na kojem je i još nedostojniji slavne tradicije crnogorske vojske, danas je ponovo pucao u nevine žrtve najsramnije i najpodmuklije vojne agresije koja se desila ikad, u kojoj je žrtva bio najgostoljubiviji narod na svijetu", rekli su iz NOVE.

Kako su kazali, agresori danas otvoreno priznaju da su tada, kažnjavajući nevini narod, radili ono što su vjekovima prije pokušavali - da iznova crtaju i precrtavaju državne granice na ovim prostorima.

Iz NOVE su saopštili da su kapije kasarne danas ostale zatvorene za delegaciju Udruženja ratnika od 1990. do 1999. godine, političke stranke, udruženja građana i pojedinaca koji gaje poštovanje prema žrtvama.

"Na sramotu vascijele Crne Gore i njene istorije, prvi put je Vojska Crne Gore (VCG) odbila da primi svoj narod i građane i, dodvoravajući se novim gazdama, izdala ne žrtve, njihove porodice i poštovaoce, već samu sebe", kaže se u saopštenju.

VCG je danas, kako se navodi, nakon niza slavnih bitaka kojima se upisala na najsvetlije stranice istorije, pognula glavu i izgubila obraz.

"Sramna zabrana sramnog mnistra uslovila je to da su delegacije vijence priložile na kapiji Ministarstva i Generalštaba Vojske, kao opomenu da im je zaludan svaki pokušaj da se odreknu žrtava agresije, amnestiraju agresore i prahom zaborava pokriju svoju nečuvenu izdaju", rekli su iz NOVE.

Ta partija se, kao dio delegacije prije svega građana i patriota, izvinila sjenama žrtava, njihovim porodicama i svim rodoljubima Crne Gore.

NOVA je pozvala Vladu i Ministarstvo odbrane da se, kako su rekli, ne igraju najsvetijim vrijednostima crnogorske slavne tradicije – grobovima njenih heroja i žrtava ugrađenih u njenu slobodu i trajanje.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније