Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Roditelji.me ]

26. 03. 2017. 16:15   >>  15:48

"ZAIGRANA PEDALA"

Predavanje o autizmu u više gradova

Predavanjem o važnosti igre u radu s djecom s poremećajima iz autističnog spektra, koje će u Herceg Novom održati psihološkinja Maja Bonačić iz Hrvatske, sjutra će početi Zaigrana pedala, čiji je za cilj pružanje savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam.

 

Predavanje će početi u 18 sati u Gradskoj kafani.

Zaigrana pedala, koju ove godine organizuje hrvatska udruga Oblačić u osam gradova Hrvatske i Crne Gore, uslijediće povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. aprila. Podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružaju Fondacija “Ognjen Rakočević”, Triatlon Savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID I Multisport akademija Mayer.

Bonačić, koja vodu Udrugu Oblačić, je magistrica psihologije, bavi se psihološkom procjenom i ranom intervencijom, i vrhunska je sportistkinja prve kategorije, aktuelna državna prvakinja u dugom triatlonu, koja sva predavanja održava na volonterskoj osnovi i cjelokupan dolazak i angažman realizuje na taj način. Događaj su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, hotel Franza u Baru, Gradska kafana u Herceg Novom, Tempo iz Podgorice, KIC “Budo Tomović”, a svi oni će obezbijediti svoje usluge i servise za dolazak Maje Bonačić, njen smještaj i održavanje predavanja. 

Bonačić će doći u Crnu Goru biciklom iz Hrvatske, a zatim u toku pet dana održati dvosatna edukativna predavanja o autizmu u Herceg Novom, Kotoru, Baru i u Podgorici, gdje će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multispor akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju “Ognjen Rakočević”. 

Ovaj humanitarni događaj predviđa da u Podgorici, na više lokacija, u petak, 31. marta, u različitim terminima budu održavane triatlon aktivnosti (vožnja bicikla, plivanje, trčanje) ali I prikupljana sredstva za Fondaciju I organizovano savjetovanje roditelja sa psiholozima o autizmu.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније