Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

27. 03. 2017. 08:04   >>  07:39 4

BLEČIĆ TVRDI

Meso kontrolisano, hrana bezbjedna

Meso i mesni proizvodi na crnogorskom tržištu u potpunosti su iskontrolisani i građani bez bojazni mogu da ih kupuju, kazala je pomoćnica direktora Uprave za sektor bezbjednosti hrane Biljana Blečić.

Komentarišući tvrdnje kako meso iz Brazila nije bezbjedno, Blečić naglašava da su u Crnu Goru ove godine uvezene četiri pošiljke živinskog mesa iz Brazila i to iz objekata iz kojih je odobren uvoz i u Evropsku uniju. Kako je Blečić objasnila, nije riječ o objektima za koje je EU ukinila odobrenje za uvoz u Evropu.

"Naime, EU je skinula sa zelene liste pet objekata iz Brazila. Sve pošiljke uvezene u Crnu Goru su podvrgnute dodatnim laboratorijskim ispitivanjima na sve potencijalne nedozvoljene supstance i materije u skladu sa važećim propisima (mikrobiloška i hemijska ispravnost, uključujući i rezidue određenih farmakološ- kih supstanci i drugih štetnih materija), što znači da je meso koje je stavljeno u promet i dostupno potrošačima bezbjedno", kazala je ona za Pobjedu.

Sa druge strane, naglašava da se bezbjednost mesa i mesnih proizvoda u svakoj fazi mogu dovesti u pitanje ukoliko se ne čuvaju na odgovarajućim temperaturama, ako se ne rukuje higijenski ili uslovi u kojima se obavljaju te radnje nijesu odgovarajući.

"Ukoliko građani primijete bilo kakve promjene u boji, mirisu, izgledu mesa ili bilo koje druge hrane u bilo kom prodajnom objektu, treba odmah da pozovu Upravu za bezbjednost hrane i to prijave", poručila je Blečić. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније