Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 03. 2017. 22:02 >> 21:36

AMBASADA SAD

Podrška Kancelariji među prioritetima

Ambasada SAD spremna je da ove godine pruži ekspertsku podršku Kancelariji za borbu protiv trgovine ljudima, rekao je stalni pravni savjetnik pri ambasadi u Podgorici, Erik Larson, navodeći da je podrška visoko na listi prioriteta.

Nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama sastao se danas sa Larisonom i, kako je saopšteno, razmatrali su sveukupne aktivnosti Vlade na planu borbe protiv trgovine ljudima.

"Ulama je zahvalio na dosadašnoj pomoći i podršci koju vladinoj Kancelariji za borbu protiv trgovine ljudima godinama unazad pruža američka Ambasada u Podgorici, i zatražio podršku u ekspertskom smislu sa ciljem unaprjeđenja rezultata u oblasti identifikacije žrtva trgovine ljudima, sa fokusom na efikasno procesuiranje krivičnog djelo trgovine ljudima", navodi se u saopštenju.

S druge strane, Larson je rekao da je spreman za nastavak saradnje i pružanjem ekspertske podrške strukturama nadležnim za procesuiranje trgovine ljudima, sa čim će njegova Kancelarija otpočeti tokom ove godine.

"Larson je ovim putem pohvalio rad Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, i istakao da je podrška vladinoj Kancelariji visoko na listi prioriteta", kaže se u saopštenju.

Prema riječima Ulame, spremnost Ambasade da podrži napore Vladine kancelarije u borbi protiv tog globalnog problema se na najbolji način odslikava kroz ekspertsku pomoć i podršku, a sve u cilju iznalaženja najboljeg odgovora u borbi protiv ovo zla savremenog doba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније