Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

28. 03. 2017. 13:10 >> 12:44
1

LGBT FORUM PROGRES

Okončana deportacija gej mladića

Slučaj gej mladića koji je deportovan iz Švedske uspješno je okončan nakon 36 dana, saopšteno je iz LGBT-a Forum Progres.

 

Tokom tih 36 dana aktivisti LGBT Foruma Progres su, kako navode iz ove NVO, "aktivno pokušavali da iznađu što bolje rješenje za ovaj slučaj i situaciju gej mladića".

Nakon intenzivne potrage i brojnih prijava za posao, mladić je konačno primljen kao fizički radnik, te sada može samostalno da plaća sobu i hrani se u toku mjeseca.

Iz NVO je saopšteno da su izuzetno zadovoljni ovakvim razvojem situacije, što pokazuje da je Sklonište za LGBT osobe mehanizam koji izuzetno dobro funkcioniše, i iz godine u godinu daje konkretne i pozitivne rezultate.

"Moj utisak u vezi skloništa je izvanredan. Od prvog dana je bila odlična briga o meni, i puno razumijevanje za moj problem. Bio sam dobrodošao i imao sam veliku podršku. Hvala LGBT Forum Progresu na ukazanoj pomoći", napisao je mladić u zahvalnici prije napuštanja Skloništa.

LGBT Forum Progres se zahvalio Kancelariji zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Akciji za ljudska prava (HRA), koji su, kako kažu, "od samoga početka pokazali veliko interesovanje za ovaj slučaj, pomno ga pratili, i uradili sve što su mogli da pomognu".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније