Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

28. 03. 2017. 18:16 >> 17:50

DONACIJA M:TEL-a

KC dobio aparat za mehaničku ventilaciju pluća

Povodom desetog rođendana, kompanija M:tel je donirala aparat za mehaničku ventilaciju pluća najnovije generacije, za potrebe Centra za neonatologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

"Medicinski direktor KCCG, Snežana Raspopović, rekla je da je ta zdravstvena ustanova uvijek nailazila na razumijevanje kada se obraćala kompaniji MTEL za podršku projektima, naročito kada su djeca u pitanju. Ona je kazala da je od gdina Lučića, izvršnog direktora MTEL-a i njegove kompanije, uvijek postojala spremnost kada smo im se obraćali za podršku projekata KCCG, pogotovu kad se radi o dječijoj populaciji", saopšteno je iz KCCG.

Raspopović je kazala da je respirator veoma bitan za potrebe Centra za neonatologiju.

"Kao što znate, rekli smo na početku našeg mandata, jako puno smo obezbijedili donacija. Do sada je većina tih donacija bila usmjerena prema Institututu za bolesti djece i za njihove potrebe, jer smo smatrali da je to jedan od najvažnijih segmenata sa kojim moramo krenuti. Od djece se počinje i od njihovog zdravlja zavisi i zdrava populacija naše države. Tako da je to nama uvijek prioritet, i kad god budemo mogli, mi ćemo usmjeriti svoju pažnju i mogućnosti za nabavku nove opreme i svega onoga što je potrebno za dobar i kvalitetan rad", rekla Raspopović.

Načelnica Centra za neonatologiju, Lidija Banjac, je pojasnila da je riječ o visokokvalitetnom respiratoru marke Hamilton za potrebe intenzivne neonatalne njege.

"Respirator podržava sve savremene modove mehaničke ventilacije, može se koristiti i za neinvazivnu respiratornu potporu disanja, za ventiliranje terminske novorođenčadi ali i za potrebe najmanjih pacijenata, preterminske novorođenčadi. Mi smo za sve donacije koje su usmjerene za Centar za neonatologiju veoma zahvalni a posebno za ovako vrijedne donacije koje nam direktno pomažu u borbi za život koju neki naši pacijenti započinju od samog rođenja. Veliko hvala predstavnicima kompanije MTEL na ovako vrijednom poklonu", kazala je Banjac.

Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić, istakao je da ta kompanija dosta ulaže u humanitarne akcije širom Crne Gore

"Mi ove godine slavimo deseti rođendan. Prepoznati smo kao društveno odgovorna kompanija. Dosta ulažemo u humanitarne i sportske akcije širom Crne Gore, ali moram da kažem da ne postoji ljepši način da se započne poslovna godina nego sa jednom ovakvom donacijom, jer je usmjerena ka pomoći najmlađoj djeci. Ja bih se zahvalio upravi KCCG što je omogućila da učestvujemo i pomognemo najmlađima, a ovom prilikom bih pozvao sve kompanije koje posluju pozitivno u Crnoj Gori, da krenu našim putem i da putem donacija pomognu Klinički centar. Na našem primjeru pokazuje se da imaju stvarno odličnih projekata i ideja kako treba pomoći, i pozvao bih i druge kompanije da nam se pridruže", kazao je Lučić.

U ime Kliničkog centra Crne Gore, direkorka Zorica Kovačević uručila je Lučiću zahvalnicu i čestitala jubilej kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније