Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

30. 03. 2017. 09:00   >>  08:42 4

VOJVODIĆ REAGOVAO

Savjet bio upoznat s poslovanjem RTCG

Članovi Savjeta RTCG do detalja su upoznati sa poslovanjem i finansijskim izvještajima, tako da je potezanje priče o navodnim dugovima Javnog servisa, zaostalim od prethodnog menadžmenta, igra pojedinih ljudi iz Savjeta i odmazda, kazao je za Pobjedu doskorašnji generalni direktor RTCG-a Rade Vojvodić, uz ocjenu da na taj način pokušavaju da sa sebe speru odgovornost za njegovu nezakonitu smjenu.

"Osnovna stvar je da je Savjet mene protivzakonito smijenio, što će se dokazati u sudskom postupku. Očito je to problem članova Savjeta koji su glasali za moju smjenu, jer će RTCG sada morati da plati, kao što je bio slučaj i sa mojim prethodnikom, kojeg je Savjet isto tako nezakonito smijenio", istakao je Vojvodić za Pobjedu.

Podsjetio je da je od njegovog dolaska na čelo Javnog servisa i menadžmenta koji je angažovao, u posljednje tri godine RTCG tri puta dobio pozitivno mišljenje, odnosno pozitivan izvještaj eksternog revizora.

"Sanirali smo sve probleme koji su opterećivali ovu kuću posljednjih 20 godina, a pretprošle godine poslovali smo u plusu 790.000 eura. Prošle godine stigli smo do nivoa plaćanja maltene mjesec za mjesec", istakao je Vojvodić.

Na sjednici Savjeta u ponedjeljak nova generalna direktorka RTCG Andrijana Kadija saopštila je da obaveze Javnog servisa iznose oko osam miliona eura, pored ostalog, zbog dvije nove presude u sporu sa Radio-difuznim centrom, te da ona nije znala da je dug toliki.

Vojvodić se osvrnuo i na tvrdnje Savjeta da je on ukinuo istraživačku emisiju "Mehanizam", ističući da je to naivno pokušano da mu se podmetne.

"Za vrijeme mog, i mandata Radojke Rutović, pokrenut je 'Mehanizam'. Mi smo jedini Javni servis u regionu koji je inicirao istraživačke priče, napravljena je i redakcija za istraživačko novinarstvo", podsjetio je Vojvodić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније