Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

30. 03. 2017. 09:32   >>  09:11

MINISTARSTVO ODBRANE

Uspješno završen PELT projekat

Za tri godine otkada se u Ministarstvu odbrane sprovodi PELT projekat, stvoren samoodrživi sistem obuke iz engleskog jezika, zaključeno je na sastanku PELT odbora.

 

Projekat koji je prema zaključku PELT Odbora  ispunio očekivanja završava se 31. marta.

Direktorica Britanskog savjeta Crne Gore, Vanja Madžgalj, sumirala je četiri oblasti na koje se projekat odnosio: kreiranje obrazovne politike učenja engleskog jezika, razvoj kapaciteta profesora engleskog jezika iz Vojske Crne Gore, obezbjeđivanje materijalnih resursa za laboratorije za učenje engleskog jezika u jedinicama Vojske i unapređenje kapaciteta zaposlenih putem učešća na različitim kursevima engleskog jezika.

“Izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, puk. Simon Ficgibon je ponovio spremnost za nastavak podrške projektu obuke iz engleskog jezika koji bi bio regionalnog karaktera, budući da je sistem obuke dovoljno razvijen i, samim tim, treba da prevaziđe okvire zemlje”, navodi se u saopštenju Ministarstva .

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, izrazio je zahvalnost ministarstvima odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, Kraljevine Holanije i Kraljevine Norveške, koji su pružali finansijsku podršku, kao i Britanskom savjetu Crne Gore koji je upravljao projektom.

“Učesnici sastanka su zaključili da je postavljeni cilj PELT projekta u potpunosti ispunjen i izrazili spremnost da se sa istim naporima, a u drugoj formi, nastavi i u budućem period”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније