Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

30. 03. 2017. 13:42 >> 13:15

HN POLICIJA

Krivične prijave zbog držanja oružja

Policija je podnijela krivične prijave protiv M.V. (30) i V.J. (62) iz Herceg Hovog, koji su osumnjičeni za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici Centra bezbejdnosti Herceg Novi su, 22. marta, pretresli stan i druge prostorije koje koristi S.M. (63) iz Herceg Novog, kao i vozilo marke „VW Golf III“ hercegnovskih registarskih oznaka, i tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj marke Kolt, nepoznatog kalibra.

„O navedenom događaju je obavješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji je naložio da se oduzeto predmetno oružje uputi Forenzičkom cenru radi vještačenja, o pravnoj kvalifikaciji ovog događaja će se izjasniti nakon rezultata vještačenja“, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, 17. marta, pretresla stan i prostorije koje koristi M.V. (30) iz Herceg Hovog, a tom prilikom je pronađeno i oduzeto 58 komada puščane municije cal. 7,62 mm kao i pet komada puščane municije cal. 7,9 mm.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužialštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv M.V. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, službenici Centra bezbejdnosti Herceg Novi su pretresli stan i prostorije koje koristi V.J. (62) iz Herceg Novog, kao i vozilo „BMW“ hercegnovskih registarskih oznaka.

Tom prilikom su pronađeni i oduzeti gasni revolver, cal. 9mm, par plastičnih korica za dršku pištolja TT, cal. 7,62m okvir za pištolj CZ, cal. 7,62, svi oružani listovi su na ime V.J. 26 komada pištoljske municije, cal. 9mm, 28 komada pištoljske municije, cal. 7,65mm, sedam komada pištoljske municije, cal. 7,62mm i pribor za čišćenje pištolja.

Pronađeni i oduzeti predmeti su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv V.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih naprava“, kaže se u saopštenju.

Službenici Odeljenja bezbjedonsti Cetinje su, pretresli stan i rpostorije koje koristi I.V. (35) iz Cetinja, prilikom čega su pronašli i oduzeli pušku i četiri metka nepoznate marke.

„Policijski službenici su, 28. marta, postupajući po operativnim saznanjima izvršili pretres stana i prostorija koje koristi I.V. i tom priilikom pronašli i oduzeli pušku i četiri metka kalibra 7,62 mm koji su se nalazili u ilegalnom posjedu ovog lica“, navode iz policije.

O događaju je obavješten državni tužilac u ODT u Cetinju, koji je naložio da oduzeto oružje bude poslato Forenzičkom centru radi vještačenja, a da će se on naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније