Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

30. 03. 2017. 15:07   >>  14:49

VILUSI-ILINO BRDO

Za rekonstrukciju saobraćajnice 2,5 miliona eura

Direkcija za saobraćaj uložiće 2,5 miliona eura u rekonstrukciju saobraćajnice Vilusi - Ilino brdo, duge pet kilometara, sa 1,1 kilometar nove treće trake, kao i uređenju ispred graničnog prelaza, a radovi bi trebalo da budu završeni za 150 dana.

 

Tu saobraćajnicu, kao i radove na putu ka Vraćenovićima, obišli su direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača i predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović koji su ocijenili da se radi kvalitetno.

Parača je kazao da su nakon raspisanog tendera, radovi počeli prije mjesec, a shodno odluci Vlade, moraće se odraditi maksimum posla ili čak i završiti do početka turističke sezone.

„Riječ je o ozbiljnom poslu koji će biti urađen po najsavremenijim standardima, a kojim je predviđeno i da se ispred graničnog prelaza naprave proširenja za teretne kamione i odmorišta. Izvođač radova je nikšićka firma Mehanizacija i programat koja je na sadašnjoj dionici odradila posao i prije predviđene dinamike“, ocijenio je Parača.

Radi se i rekonstrukcija saobraćajnice ka Vraćenovićima, dužine oko 13 kilometara, kojoj su ranije prethodili radovi na modernizaciji puta od Vilusa do Petrovića, a ukupna vrijednost investicije iznosi 3,6 miliona EUR.

 Po ocijeni Grbovića, radi se o značajanom projektu ne samo za nikšićku opštinu, jer je granični prelaz kod Vraćenovića, nakon Dobrakova, najprometniji u Crnoj Gori za teretni saobraćaj, jer tim pravcem saobraćaju svi kamioni iz BIH i Hrvatske, s obzirom da im ulazak nije moguć od Trebinja prema Dubrovniku.

„U toku su radovi na dionici od 3,6 kilometara od Vraćenovića ka granici prema Bileći i put bi trebao da bude asfaltiran u narednih mjesec. Na dionici od Vraćenovića ka Petrovićima bilo je određenih problema oko eksproprijacije zemljišta i proglašenja javnog interesa, ali će za dan – dva biti omogućeni uslovi za nastavak radova“, rekao je Grbović.

Kako je planirano, na graničnom prelazu, trebalo bi da bude urađena i treća traka za lakši teretni saobraćaj, dok će ostala saobraćajnica biti širine oko šest metara i biće urađena prema savremenim standardima.

 Saobraćajnica na Vraćenovićima trebala bi da bude urađena do kraja godine, a izvođač radova je podgorička kompanija „Tehnoput“.

U narednoj godini, kako je najavio Grbović, trebalo bi da se rekonstruiše oko 17 kilometara puta od Vilusa do Trubjele, za šta se radi projekat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније