Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

03. 04. 2017. 13:26 >> 13:10

PRVO ROČIŠTE

RTV Atlas duguje tri miliona

Ukupan dug RTV Atlas nakon uvođenja stečaja iznosi oko tri miliona eura od čega se radnicima duguje 800.000 eura, utvrđeno je danas na prvom ročištu u Privrednom sudu.

 

Predstavnica 36 bivših radnika u Odboru povjerilaca Duška Pejović vjeruje u rad stečajnog upravnika, u hitnost stečajnog postupka i u preduzimanje svih zakonskih mogućnosti da se sva potraživanja naplate i utvrdi šta zaista ulazi u stečajnu masu.

Kako su saopštili bivši radnici, na prvom ročištu nakon uvođenja stečaja u RTV Atlas utvrđeno je da je do danas prispjelo 93 potraživanja.

“Konačna suma biće utvrđena na ispitnom ročištu 19. aprila. Kako je saopštio stečajni upravnik Zdravko Cicmil, dugovanja prema RTV Atlas iznose oko 473 000 eura, a potraživanja radnika, uključujući poreze i doprinose od avgusta 2013. godine, iznose 800 000 eura”, navodi se u saopštenju.

Plate radnicima duguju se od maja 2016. godine.

“Najveći povjerioci su Atlas grupa – 1,2 miliona eura eura, Poreska uprava 882.000 eura i bivši radnici – 800.000 eura, čiji predstavnici će formirati Odbor povjerilaca”, navodi se u saopštenju.

Pejović dodaje da će radnici tražiti da se ispita kako je otuđena imovina RTV Atlas, budući da je stečajni upravnik izjavio da RTV Atlas nema imovine i da su potraživanja gotovo nenaplativa.

“Pejović očekuje od stečajnog upravnika i držvnih institucija da se prije svega zaštiti interes države koja je tri ipo godine ostala uskraćena za poreze i doprinose, a samim tim i intersi radnika”, navodi se u saopštenju.

 Stečajni sudija u ovom postupku je Miodrag Anđelić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније