Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 06. 2013. 08:45 >> 08:46

ZA NAUČNIKE-ISTRAŽIVAČE

Dobijamo centar izvrsnosti

Ministarstvo nauke raspisalo je konkurs za dobijanje granta za osnivanje prvog centra izvrsnosti u Crnoj Gori u iznosu od 3.704.000. eura.

Kako Pobjeda saznaje, ovaj Vladin resor će konkurs predstaviti naučnicima koji rade u licenciranim naučno-istraživačkim ustanovama u srijedu, 19. juna, kada će se novinarima obratiti ministarka nauke, prof. dr Sanja Vlahović i vodeći ljudi Svjetske banke zaduženi za pitanja nauke i obrazovanja.

Prvi pilot centar izvrsnosti u našoj zemlji biće ona naučno-istraživačka ustanova ili tim koji dobije sredstva za izradu projekta od važnosti za državu i to u oblastima od prioritetnog značaja za Crnu Goru - energija, održivi razvoj i turizam, poljoprivreda i hrana, medicina i zdravlje ljudi, ICT.

Ukupno 52 licencirane naučno-istraživačke ustanove u našoj zemlji imaće priliku da naprave projekat sa kojim mogu da konkurišu za grant koji je finansiran iz sredstava kredita Svjetske banke.

Biće to svojevrstan test za sve naučno-istraživačke ustanove u Crnoj Gori, jer će pomenuta suma pripasti samo jednoj ustanovi ili timu, koji na taj način postaje centar izvrsnosti. Centar izvrsnosti ili uspješnosti biće izabran kroz transparentan proces, na osnovu konkursa i evaluacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније